Το Κολωνακιώτικο διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά είναι εμπνευσμένο από έργα τέχνης


Έργο: ceci n’est pas une maison
Σχεδιασμός: Studiomateriality
Lead Designer: Μίλτος Κοντογιάννης
Ομάδα μελέτης: Νάνσυ Καραγιάννη, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Δημήτρης Σιώκης
Εμβαδόν: 132 τ.μ.
Περιοχή: Κολωνάκι, Αθήνα
Φωτογράφος: Αλίνα Λέφα

Η έννοια minimal δεν ταιριάζει στον πληθωρικό και δημιουργικό Λάκη Γαβαλά. Η πρωτοποριακή του σκέψη σε συνδυασμό με τον σχεδιαστικό μαξιμαλισμό, τα έντονα χρώματα και τα φίνα υλικά είναι μερικά από τα στοιχεία που καθόρισαν την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της μόδας. Ο interior designer Μίλτος Κοντογιάννης που επανασχεδίασε το διαμέρισμα του, στηρίχθηκε πάνω σε όλα όσα απαρτίζουν την μοναδική του προσωπικότητα ώστε να δημιουργήσει έναν χώρο ιδιαίτερο, ξεχωριστό και γεμάτο τέχνη.
  


Το γωνιακό διαμέρισμα βρίσκεται στο Κολωνάκι, στον τρίτο όροφο τυπικής Αθηναϊκής πολυκατοικίας με θέα στην πλατεία και στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Το Studiomateriality εμπνεύστηκε από τον πίνακα του σουρεαλιστή Βέλγου ζωγράφου René Magritte και δημιούργησε χώρους που χαρακτηρίζονται από μουσειακή αισθητική χωρίς να χάνουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Το αισθητικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εκκεντρικότητα και την δυναμική της προσωπικότητας του Λάκη Γαβαλά.

Η έκπληξη είναι δυνατή, σαν χαστούκι, αλλά ο θαυμασμός που την διαδέχεται είναι το γιατρικό. Το κάθε δωμάτιο έχει ένα διαφορετικό όνομα σαν να πρόκειται για έργο τέχνης. Οι ταπετσαρίες των τοίχων, τα υφάσματα των επίπλων και τα χαλιά είναι εμπνευσμένα από διάσημα μουσεία έτσι ώστε να ενισχυθεί η μουσειακή εικόνα που ήθελαν οι μελετητές.

Η παραδοσιακή αντίληψη της αστικής διαβίωσης αμφισβητείται με τη χρήση προκλητικών υλικών και επίπλων. Διακοσμητικά αντικείμενα και έντυπες λέξεις, σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ενισχύουν αυτό το «modus operandi», ενώ οι αντανακλάσεις από τους καθρέφτες ενισχύουν την ψευδαίσθηση του δίπολου σπίτι - μουσείο. 

Ένα, ειδικού σχεδιασμού, μεταλλικό έργο διασχίζει τους κύριους χώρους, συνδέοντας την είσοδο του διαμερίσματος με τα παράθυρά του, ενώ διαμορφώνει ένα minimal έργο τέχνης στην οροφή. Ο Μίλτος Κοντογιάννης και η ομάδα μελέτης του Studiomateriality θεώρησαν κάθε χώρο στο διαμέρισμα ως ένα ξεχωριστό έργο τέχνης χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα. Τα έργα τέχνης που κοσμούν το διαμέρισμα είναι τα:  

Beef Wellington undressed
Aphrodite of Luck
Raffled Library
The Triumph of Philippe
The Holy Light
The Love Eaters
Just a Kitchen
Mirror Stage
Pentelic Monument
A/W00
The Dream of a transparent manΠηγή: studiomateriality.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...