Το αρχοντικό του ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη στην Ύδρα


Έργο: The mansion of admiral Miaoulis in Hydra
Εμβαδόν κατοικίας: 748 τ.μ.
Εμβαδόν οικοπέδου: 1100 τ.μ.
Περιοχή: Ύδρα, Νησιά Αργοσαρωνικού

Το αρχοντικό που κατασκευάστηκε από Βενετούς αρχιτέκτονες γύρω στο 1808, ως κατοικία του Ναυάρχου Αντρέα Μιαούλη, βρίσκεται στο λιμάνι της Ύδρας, προσφέροντας εκπληκτική θέα από το σύμπλεγμα των νησιών Τσελεβίνια μέχρι το νησί των Σπετσών.Η ιστορική κατοικία αποτελείται από τρία διαφορετικά κτίρια. Από το κεντρικό κτίριο και από δύο μικρότερα κτίσματα που είναι τοποθετημένα γύρω από μια εσωτερική πέτρινη αυλή. Χαρακτηριστικό της στοιχείο το μεγάλο καουτσουκόδενδρο.

Η είσοδος και το μεγάλο χωλ του αρχοντικού είναι ένα γνήσιο σταυροδρόμι πολιτισμών και χρωμάτων, με το παρελθόν και το παρόν να συνυπάρχουν αρμονικά. Η κατοικία είναι χαρακτηρισμένη ως μνημείο από την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία, ως εκ τούτου όλα τα διακοσμητικά στοιχεία, δηλαδή οι οροφογραφίες, οι ξύλινες οροφές, οι αψίδες γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα και τα ντουλάπια, αποκαταστάθηκαν με απόλυτο σεβασμό, ακολουθώντας πιστά τα πρωτότυπα σχέδια. 

Η κύρια κατοικία αποτελείται από την μεγάλη είσοδο και το χωλ, το καθιστικό και την τραπεζαρία, την κουζίνα με την γωνιά της τραπεζαρίας, τα δύο μεγάλα υπνοδωμάτια με τα βικτοριανά μπάνια που δημιουργούν ένα τέλειο μείγμα αριστοκρατικής εμφάνισης. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο φυσικό περιβάλλον.Το ανατολικό κτίριο διαθέτει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια με μπάνια και ντους, καθώς και μια αίθουσα ημερήσιας χρήσης. 

Το νότιο κτίριο με το διπλό ύψος αποτελείται από ένα μικρό καθιστικό, ένα ανεξάρτητο χώρο με γραφείο, δύο δίκλινα υπνοδωμάτια με μπάνια και κουζίνα. Μια πόρτα από αυτό το κτίριο οδηγεί στη μεγάλη βεράντα με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και τον κήπο.

Πηγή: designhome.gr, cnn.gr


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...