Συνένωση και ανακαίνιση διαμερίσματος στη Σαλαμίνα


Έργο: The Art of Reflections
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Archzone
Αρχιτέκτων: Ζωή Αντωνιάδη
Εμβαδόν: 150 τ.μ.
Περιοχή: Σαλαμίνα, Αττική
Βραβείο: INTERIORS awards 2021, bronze awards στην κατηγορία “apartment”

Η αρχιτέκτων Ζωή Αντωνιάδη και η ομάδα του Archzone ανέλαβαν την συνένωση δύο διαμερισμάτων και την μετατροπή τους σε ένα άνετο, σύγχρονο και φιλικό χώρο. Το διαμέρισμα, των συνολικά 150 τ.μ., βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από το λιμάνι της Σαλαμίνας.
  
Το αποτέλεσμα του επανασχεδιαμού είναι ένα μοντέρνο διαμέρισμα που οι ειδικές κατασκευές και η χρησιμοποίηση φυσικών υλικών του χαρίζουν την διακριτική πολυτέλεια που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Μεγάλοι καθρέπτες, που αλλού καταλαμβάνουν όλο το ύψος του δωματίου και αλλού γίνονται μέρος ειδικών κατασκευών με μοτίβα που επαναλαμβάνονται ή αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργούν ένα παιχνίδι αντικατοπτρισμού που βοηθάει τόσο στην αντανάκλαση του φυσικού φωτός όσο και στην δημιουργία «οφθαλμαπάτης» σε σχέση με τα όρια του χώρου.

Κυρίαρχη θέση στο χώρο έχει το τζάκι όπου παρεμβάλλεται στον “open space” σχεδιασμό του σαλονιού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας. Στην κουζίνα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη εργονομία του χώρου και στην δημιουργία αποθηκευτικών χώρων. Η επιλογή του λευκού χρώματος κάνει τα όρια δυσδιάκριτα έτσι τα κρεμαστά ντουλάπια δείχνουν να αιωρούνται.

Τα φωτεινά υπνοδωμάτια χαρακτηρίζονται από αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Ειδικές κατασκευές με παστέλ χρώματα καλύπτουν κάθε λειτουργική ανάγκη. Και εδώ η χρήση των καθρεπτών παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική εικόνα. 

Χρώματα, υλικά, υφές, φωτιστικά, διακοσμητικά και ειδικές κατασκευές συνεργάζονται αρμονικά στην δημιουργία ενός διαμερίσματος που ικανοποιεί το τρίπτυχο αισθητική - λειτουργικότητα - φιλικότητα και βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό του. Πηγή: archzone.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...