Σύγχρονος και δυναμικός σχεδιασμός διαμερίσματος 40 τμ


Έργο: Tiny Apartment 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Bezmirno Architects
Design team: Yaroslav Pavlivskiy, Andriy Gusak​​​​​​​
Εμβαδόν: 40 τ.μ.
Περιοχή: Κίεβο, Ουκρανία

Η πρόταση, του αρχιτεκτονικού γραφείου Bezmirno Architects, αφορά τον επανασχεδιασμό ενός μικρού διαμερίσματος, συνολικού εμβαδού μικρότερου των 40 τ.μ., με στόχο να προσφέρει όλους τους χώρους που είναι απαραίτητοι για μια άνετη και σύγχρονη διαβίωση. Η προσεκτική ανάλυση των αναγκών αλλά και των αισθητικών απαιτήσεων των ιδιοκτητών οδήγησε τους αρχιτέκτονες Yaroslav Pavlivskiy και Andriy Gusak​​​​​​​ να σχεδιάσουν ένα ιδιαίτερο χώρο σπάζοντας τα τυπικά σχεδιαστικά καλούπια. 

Οι βασικές αρχές που καθοδήγησαν τον σχεδιασμό δεν είναι άλλες από απλές διαπιστώσεις, όπως π.χ. ότι τον περισσότερο χρόνο τον περνάμε στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης, οπότε μια μικρή περιοχή για την κρεβατοκάμαρα δεν στερεί απαραίτητα τετραγωνικά ή αν ο χώρος είναι μικρός, χρειαζόμαστε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Ένας ακόμη ουσιαστικός παράγοντας ήταν και η τιμή της υλοποίησης του έργου που έπρεπε να είναι χαμηλή, χωρίς αντίστοιχα αυτό να επηρεάσει το αισθητικό ή λειτουργικό αποτέλεσμα.

Μετά την καθαίρεση της εσωτερικής τοιχοποιίας, οι μελετητές τοποθέτησαν τον χώρο ημερήσιας χρήσης μπροστά στα ανοίγματα δημιουργώντας έτσι ένα φωτεινό και άνετο ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει την κουζίνα και το σαλόνι. Στα εσωτερικά σημεία τοποθετήθηκαν το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο, που παίρνουν φυσικό φως μέσω γυάλινων επιφανειών. Μία μεγάλη ντουλάπα αγκαλιάζει στην ουσία το πολύ μικρό υπνοδωμάτιο. Το διαμέρισμα είναι minimal, ευρύχωρο, άνετο και εργονομικό. Λόγω του ευφάνταστου και λειτουργικού επανασχεδιασμού, η ομάδα μελέτης μπόρεσε να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες λειτουργικές ζώνες σε ένα πολύ μικρό χώρο.

Υφές, χρώματα και έπιπλα συνδυάστηκαν ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος νεανικός και ευχάριστος που κρύβει με μαεστρία το μικρό του μέγεθος.Πηγή: bezmirno.comΚατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...