Σικάτο, φιλόξενο και διακριτικά πολυτελές διαμέρισμα


Έργο: A Hint of Azul 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Dig Architects
Αρχιτέκτονες: Amit Khanolkar, Advait Potnis
Design Team: Arc. Sayali Jadhav 
Περιοχή: Βομβάη, Ινδία
Φωτογράφος: PHXINDIA

Το A Hint of Azul είναι ένα μινιμαλιστικό διαμέρισμα σκανδιναβικού στιλ που βρίσκεται στη Βομβάη της Ινδίας και  σχεδιάστηκε για μία πενταμελή οικογένεια από το αρχιτεκτονικό γραφείο Dig Architects.Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι μέρος της κατασκευαστικής βιομηχανίας της Ινδίας και ως και τούτου συμμετείχε ενεργά στον επασχεδιασμό. Η κύρια απαίτηση της οικογένειας ήταν να έχουν έναν φιλικό, λειτουργικό και ήρεμο χώρο. Είχαν την επιθυμία να έχουν έναν σπίτι που να έχει σκανδιναβικές ρίζες και να συμμετέχει στην δημιουργία χαλαρής και ήρεμης ατμόσφαιρας.

Το παραλληλόγραμμο διαμέρισμα έχει ανοίγματα από τις δύο μακρόστενες πλευρές του. Σε αυτές τις πλευρές η ομάδα μελέτης τοποθέτησε τον καθιστικό χώρο, τα υπνοδωμάτια, την κουζίνα και τα μπάνια. Στο κέντρο αναπτύχθηκε η τραπεζαρία. Ο σχεδιασμός της βοηθάει την αλληλεπίδραση των μελών της οικογένειας αφού ο κεντρικός χώρος επιτρέπει την μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο χώρο.

Όπως και το αρχικό διαμέρισμα έτσι και αυτό έχει τέσσερα υπνοδωμάτια. Ο επανασχεδιασμός επικεντρώθηκε τόσο στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης όσο και στο να δημιουργήσει τέσσερα σύγχρονα en-suite υπνοδωμάτια. Ο διαχωρισμός του μεγάλου καθιστικού από την τραπεζαρία-διάδρομο κίνησης, εξασφαλίζει την ελευθερία κίνησης της οικογένειας χωρίς να διαταράσσεται η κοινωνική ζωή που εξυπηρετεί ο καθιστικός χώρος.  

Έτσι ο κύριος χώρος μετάβασης γίνεται η τραπεζαρία από την οποία οι υπόλοιποι χώροι διακλαδώνονται περαιτέρω δημιουργώντας διάφορα είδη κογχών και απαλές καμπύλες. Οι απαλές καμπύλες δημιουργούν κόγχες που εξομαλύνουν τη ροή στους χώρους. Οι μαλακές καμπύλες συνεχίζονται και σε επιλεγμένα έπιπλα, ειδικού σχεδιασμού, όπως ο πάγκος στην είσοδο με την διπλή καμπυλωτή επιφάνεια.Τα υλικά, τα χρώματα, οι υφές και τα έργα τέχνης δημιουργούν ένα διακριτικά πολυτελές διαμέρισμα που είναι σικάτο, οικείο και φιλόξενο. Το λευκό μάρμαρο στους χώρους ημερήσιας διαβίωσης και το φυσικό ξύλο στα υπνοδωμάτια δημιουργεί ευχάριστες αντιθέσεις ενώ οι τόνοι του γκρι χρώματος που επικρατεί στο διαμέρισμα δημιουργεί μία ευχάριστη ενιαία εικόνα.Πηγή: digarch.netΚατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...