Νεανικό διαμέρισμα 35 τ.μ. για δύο αρχιτέκτονες


Έργο: 55_ZAR 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Replus Design Bureau
Αρχιτέκτονες: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych 
Εμβαδόν: 35 τ.μ.
Περιοχή: Lviv, Ουκρανία
Φωτογράφος: Maksim Sosnov

Δύο νέοι αρχιτέκτονες, του αρχιτεκτονικού γραφείου Replus Design Bureau, αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα πολύ παλιό διαμέρισμα που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Ουκρανικής πόλης Lviv, σε ένα νεανικό χώρο που θα προβάλει τον σύγχρονο τρόπο ζωής τους και θα χαρίζει μία μποέμικη και χαλαρή διάθεση.


Οι αρχιτέκτονες Khrystyna Badzyan και Dmytro Sorokevych ήθελαν να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο σε μόλις 35 τ.μ.. Για να το πετύχουν αυτό έπρεπε να εκμεταλλευτούν κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό εκατοστό. 

Το πλαστικοποιημένο κόντρα πλακέ μαζί με τους καθρέφτες, που αντανακλούν το φυσικό φως μεγαλώνοντας παράλληλα τον χώρο, ήταν τα κύρια υλικά τους. Όλα τα έπιπλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για το μικρό διαμέρισμα, έτσι ώστε να γεμίζουν κάθε γωνιά, χωρίς όμως να κάνουν τον χώρο να ασφυκτιά.Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Replus Design Bureau, θέλησαν να διατηρήσουν όλη την αυθεντικότητα που χαρίζουν τα παλιά υλικά, γι’ αυτό διατήρησαν την παλιά τοιχοποιία όπως ήταν, συντήρησαν το παλιό αυστριακό παρκέ και στο μπάνιο χρησιμοποίησαν παλιά σοβιετικά υαλότουβλα.

Οι αρχιτέκτονες για να διαιρέσουν το μονόκλινο δωμάτιο σε διαφορετικές ζώνες - ανέβασαν το κρεβάτι σε υψηλότερο επίπεδο, κρύβοντάς το οπτικά. Η μικρή κουζίνα περιελάμβανε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ενώ η μεγάλη νησίδα γίνεται το κέντρο επικοινωνίας. Το αποτέλεσμα του ανασχεδιασμού είναι ένα λειτουργικό διαμέρισμα που παρά το μικρό του μέγεθος πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης. Ο νεανικός σχεδιασμός χαρίζει μίσ μποέμικη και χαλαρή διάθεση. Πηγή: replus.com.ua


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...