Νεανική μεζονέτα 67 τ.μ.


Έργο: Interior KAS 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: INT2 architecture
Αρχιτέκτονες: Alexander Malinin, Anastasia Sheveleva 
Εμβαδόν: 67 τ.μ
Περιοχή: Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η επιθυμία των ανθρώπων ήταν να δημιουργήσουν, να επασχεδιάσουν, να επιδιορθώσουν ή να βελτιώσουν κάτι στο σπίτι τους σε μία προσπάθεια να το αναβαθμίσουν αισθητικά και αν μπορούν να το ανακαινίσουν ριζικά στηριζόμενοι σε δυτικά πρότυπα.



















Η άνθηση των DIY blogs, των περιοδικών διακόσμησης και των βίντεο που δίνουν λεπτομερέστατες οδηγίες για το πώς μπορούν να κατασκευαστούν ή να αλλάξουν χρήση τα έπιπλα ή πως μπορούν παλιά αντικείμενα να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν, βοήθησε ώστε να δημιουργηθούν αξιόλογοι χώροι, χωρίς σημαντικές οικονομικές επενδύσεις.

Έτσι όταν αγοράστηκε το μικρό διαμέρισμα δεν είχε τίποτε άλλο εκτός από γυμνούς τοίχους και τα όνειρα των ιδιοκτητών για μία δυτικότροπου σχεδιασμού κατοικία με χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό. Οι αρχιτέκτονες Alexander Malinin και Anastasia Sheveleva του studio INT2 architecture που ανέλαβαν το έργο, ήθελαν να σχεδιάσουν ένα διαμέρισμα λειτουργικό, σύγχρονο και νεανικό. Παράλληλα, έπρεπε να υποστηρίξουν την επιθυμία του ιδιοκτήτη, που ήθελε να συμβάλει με προσωπική δουλειά στην ανακαίνιση.















Η μικρή μεζονέτα βρίσκεται στο κέντρο της Αγ. Πετρούπολης και τα 67 τετραγωνικά της μέτρα κατανέμονται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο των 33,5 τ.μ, τοποθετήθηκε το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και μέσα στον μαύρο κύβο δίπλα στην είσοδο το w.c., στο οποίο βρήκε θέση και το πλυντήριο. Ο χώρος κάτω από την σκάλα αξιοποιήθηκε ως χώρος αποθήκευσης.

Στο δεύτερο επίπεδο, τα τετραγωνικά μοιράζονται ανάμεσα σε ένα μεγάλο και άνετο υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό στο οποίο σχεδιάστηκε ένα πατάρι-κρεβάτι, και ένα μπάνιο. 

















Το design team του studio INT2 architecture σχεδίασε έπιπλα που ικανοποιούν ακριβώς τις ανάγκες των ιδιοκτητών, τόσο με την λειτουργικότητά τους, όσο και με το ιδιαίτερα νεανικό τους στυλ. Το αποτέλεσμα είναι ένα νεανικό και λειτουργικό διαμέρισμα με ήρεμη και φιλική ατμόσφαιρα.



Πηγή: int2architecture.ru



Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...