Μονοκατοικία με πολλά διακοσμητικά στυλ


Έργο: Alella House 
Studio: VIVE Estudio
Αρχιτέκτων: A. Dámaris Fernández García
Interior designer: Mireia Arriaga Mainar
Περιοχή: El Masnou, Βαρκελώνη, Ισπανία
Φωτογράφος: Alexander Olivera 

Η Alella είναι ένα χωριό γνωστό για τα κρασιά, την σαμπάνια, τα αρώματα αλλά και για τον ιστορικό δρόμο Roman Road (Via Augusta) που ενώνει τη Ρώμη με την Ανδαλουσία και είναι ακόμα και σήμερα ένας στενός δρόμος που διασχίζει το χωριό.

Η γειτνίασή του χωριού με τις παραλιακές πόλεις El Masnou και Βαρκελώνη της δίνει τον αέρα πόλης με Μεσογειακό ταπεραμέντο χωρίς όμως να χάνει την εσωστρέφεια του χωριού. 

Το νεανικό design team του αρχιτεκτονικού γραφείου VIVE Estudio ανέλαβε να ανακαινίσει μία μονοκατοικία κοντά στην ακτή Maresme και να προσαρμόσει τον χώρο στις σύγχρονες ανάγκες του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του. Ο δυναμισμός και η νεανικότητα είναι στοιχεία εμφανή στον νέο σχεδιασμό ειδικά στο καθιστικό του υπογείου που βρίσκεται ο χώρος της μουσικής, του παιχνιδιού  και της χαλάρωσης πρωταγωνιστούν έπιπλα vintage. 

Τα υπνοδωμάτια και ο χώρος μελέτης τοποθετήθηκαν στο α’ όροφο, ενώ στο ισόγειο είναι ένα άνετο και φωτεινό καθιστικό, η κουζίνα με την τραπεζαρία.

Ο κάθε όροφος έχει ένα σχεδόν ξεχωριστό διακοσμητικό σχεδιασμό, που κινείται από το vintage στον ρομαντισμό και ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο. 

Ο συνδυασμός παραδοσιακού και σύγχρονου σε ένα περιβάλλον με έντονες μεσογειακές αναφορές και ο νεανικός σχεδιασμός του design team του VIVE Estudio, δημιούργησαν μία κατοικία ζεστή, άνετη και δυναμική.  Πηγή: vivestudio.es


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...