Μινιμαλιστική εξοχική κατοικία στη Ζάκυνθο με καθαρές γραμμές και μαγευτική θέα


Έργο: Ammoudi House
Αρχιτέκνων: Κατερίνα Βαλσαμάκη
Εμβαδόν: 240 τ.μ.
Τοποθεσία: Αμμούδι, Ζάκυνθος
Φωτογράφιση: Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Η σύγχρονη εξοχική κατοικία με την μινιμαλιστική φόρμα, τις καθαρές γραμμές και την μαγευτική θέα, σχεδιάστηκε για τριμελή οικογένεια από την αρχιτέκτονα Κατερίνα Βαλσαμάκη και βρίσκεται στον οικισμό Αμμούδι, στο ΒΑ τμήμα της Ζακύνθου.   

Ο σχεδιασμός εστιάστηκε στην ένταξη του ισόγειου σπιτιού στο μικροπεριβάλλον του οικοπέδου με την χαμηλή βλάστηση, τα αμπέλια, τις ελιές και την ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας.
 
Το ακανόνιστο σχήμα του οικοπέδου και η θέα  υπαγόρευσαν την σχεδόν γραμμική διάταξη της κάτοψης.  Το κτίριο αποτελείται από τρείς χαμηλούς όγκους που ακολουθούν την απαλή φυσική κλίση του εδάφους. 

Ο κύριος και κεντρικός όγκος στεγάζει τους χώρους διημέρευσης και ανοίγει διαμπερώς στη θέα της θάλασσας ανατολικά και σε μία οριοθετημένη αυλή νοτιοδυτικά που αποτελεί τμήμα του κήπου, από την οποία γίνεται και η είσοδος στο σπίτι.

Εσωτερικός  και εξωτερικός χώρος οριοθετούνται, ως μια αδιάκοπτη ενότητα, με μια ενιαία “περιτοίχιση” και συνθέτουν έναν λιτό όγκο. Η διαφάνεια των μεγάλων ανοιγμάτων καταλύει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ όλος ο εσωτερικός χώρος διημέρευσης μετατρέπεται σε έναν μεγάλο υπαίθριο σκεπαστό χώρο όταν ανοίξουν τα συρόμενα υαλοστάσια.

Με αντίστοιχη λογική διαμορφώνονται και οι άλλοι δύο όγκοι, εκατέρωθεν του κεντρικού, που φιλοξενούν τα υπνοδωμάτια: εσωτερικοί και εξωτερικοί σκεπαστοί ή ανοιχτοί χώροι αποτελούν τρεις ενότητες σε σχέση με τις λειτουργίες του κτιρίου, την έκφραση και διαβάθμιση της ιδιωτικότητας και τον προσανατολισμό.

Πηγή: katerinavalsamaki.gr


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...