Μικρό τριάρι 59 τ.μ. με μινιμαλιστικό σχεδιασμό


Έργο: White Flat 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Replus Design Bureau
Αρχιτέκτονες: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych, Andriy Zvirko, Mykhailo Chyzhovskyy
Εμβαδόν: 59 τ.μ.
Περιοχή: Lviv, Ουκρανία
Φωτογράφος: Andriy Bezuglov

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Replus Design Bureau επανασχεδίασαν τον χώρο με στόχο οι μινιμαλιστικές και λειτουργικές λύσεις καθώς και ο χωρικός διάλογος μεταξύ του διαμερίσματος και του δρόμου να κάνουν το διαμέρισμα πιο ευρύχωρο και φωτεινό. Τα πάντα σε αυτό το μικρό διαμέρισμα των 59 τ.μ. έπρεπε να εξυπηρετούν την καλή χωροταξία προκειμένου να παρέχεται όσο το δυνατόν περισσότερος λειτουργικός χώρος.Η ανάγκη για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο οδήγησε τους μελετητές να κάνουν μεγάλες χωρικές αλλαγές. Στην θέση που ήταν το υπνοδωμάτιο τώρα τοποθετήθηκε το σαλόνι και στη θέση που ήταν η, χωρίς παράθυρα, κουζίνα σχεδιάστηκε το υπνοδωμάτιο. Για να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο υπνοδωμάτιο, ο τοίχος κατασκευάστηκε από λευκά ημιδιαφανή υαλότουβλα για να προστατευθεί η ιδιωτικότητα του χώρου και στο επάνω μέρος χρησιμοποιήθηκε τζάμι. Η επιλογή των υλικών επιτρέπει στο φυσικό φως να περνά, σχεδόν, ανεμπόδιστα στο δωμάτιο.   

Στο μικρό χώρο ημερήσιας διαβίωσης οι σχεδιαστικές λύσεις έπρεπε να είναι τολμηρές, ευφάνταστες και λειτουργικές. Το φωτεινό καθιστικό τοποθετήθηκε στην γωνία, εκεί που στο παρελθόν ήταν το υπνοδωμάτιο, και επικοινωνεί άμεσα με την βεράντα. Έτσι τα μεγάλα ανοίγματα βοηθούν το καθιστικό να γίνεται η προέκταση του πολύ φροντισμένου εξωτερικού χώρου.     Η τυπική κουζίνα αντικαταστάθηκε από ένα νησί κουζίνας. Ο σχεδιασμός του δίνει την αίσθηση της αιώρησης και του βάθους αφού δεν διακόπτεται το βλέμμα από τα συνήθη κλειστά ντουλάπια. Ένα ντουλάπι με συρόμενες πόρτες ανοίγει σε δύο ζώνες. Η μία πλευρά χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος για τις συσκευές, τα σκεύη και τα τρόφιμα ενώ η δεύτερη είναι η βιβλιοθήκη.

Το υπνοδωμάτιο, αν και δεν διαθέτει άνοιγμα για άμεσο φυσικό φως, είναι πολύ φωτεινό εξ αιτίας των γυάλινων διαχωριστικών δομικών υλικών. Ο λιτός σχεδιασμός του υποστηρίζει την μινιμαλιστική σχεδιαστική φόρμα που ήθελαν οι σχεδιαστές. Στην ίδια μινιμαλιστική φιλοσοφία κινείται και ο σχεδιασμός του παιδικού δωματίου το οποίο είναι τοποθετημένο μπροστά στην βεράντα. 
 


Λύσεις έξυπνες και ευφάνταστες σχεδιάστηκαν σε όλο το διαμέρισμα με στόχο να αυξήσουν τους αποθηκευτικούς χώρους και την λειτουργικότητα του μικρού διαμερίσματος. Οι αρχιτέκτονες εκμεταλλεύτηκαν κάθε διαθέσιμο σημείο για να δημιουργήσουν χώρους αποθήκευσης. Σχεδίασαν ακόμη και ένα μικρό άνοιγμα για να μπαίνουν τα ρούχα από την ντουλάπα στον κάδο του πλυντηρίου. Το μπάνιο, όπως και το υπνοδωμάτιο, δεν έχει άμεσο φυσικό φως γιαυτό από κάποιο ύψος και μετά έχει τζάμι. Ο φυσικός αερισμός, στους χώρους χωρίς ανοίγματα, αντικαταστάθηκε από μηχανικό αερισμό. Πηγή: replusbureau.com


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...