Μικρό και νεανικό διαμέρισμα στο Μαρούσι


Έργο: Studio apartment in Marousi
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Detail design
Ομάδα μελέτης: Δήμητρα Παπαφιλίππου, Πέννυ Ελευθερίου 
Εμβαδόν κατοικίας: 55 τ.μ.
Εμβαδόν βεράντας: 68 τ.μ.
Περιοχή: Μαρούσι, Αθήνα
Φωτογράφοι: Ηλίας Αγιοστρατίτης, Πέννυ Ελευθερίου

Στο Μαρούσι η Δήμητρα Παπαφιλίππου και η Πέννυ Ελευθερίου, του Detail design studio, ανέλαβαν την ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος 55 τ.μ., με στόχο να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, νεανικό και λειτουργικό χώρο με λιτές και καθαρές γραμμές.Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών που καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του είναι η εκτεταμένη βεράντα του, που "διπλασιάζει" την επιφάνεια της κατοικίας. 

Λόγω της κατεδάφισης των τοίχων και της ύπαρξης μεγάλων παραθύρων, η διάταξη τοποθετήθηκε προς τη βεράντα δίνοντας την αίσθηση της ενοποίησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο τοίχος που χώριζε το υπνοδωμάτιο από τον καθιστικό χώρο αντικαταστάθηκε από γυάλινα στοιχεία που αφήνουν το βλέμμα ελεύθερο και μεγαλώνουν οπτικά το διαμέρισμα.

Οι σχεδιαστικές γραμμές είναι καθαρές, τα περισσότερα έπιπλα είναι κτιστά και η απλότητα χαρακτηρίζει τα υλικά δίνοντας στο χώρο την αίσθηση της ηρεμίας και της γαλήνης.Πηγή: ddesign.com.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...