Κομψό διαμέρισμα στην Πλάκα


Έργο: Slab Apartment in Plaka
Αρχιτεκτονικό γραφείο: K-Studio
Εμβαδόν: 75 τ.μ.
Περιοχή: Αθήνα, Αττική

Στην Αθήνα, μια πόλη που την συνθέτουν οι πυκνοδομημένες περιοχές με τις πολυκατοικίες κλουβιά και οι διάσπαρτες αρχαιότητες, υπάρχει μία περιοχή, μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής, που σώθηκε από την καταστροφή και έμεινε να μας θυμίζει με την αυθεντικότητά της, εικόνες αλλοτινής χιλιοτραγουδισμένης εποχής. Η Πλάκα!

Σε αυτή τη περιοχή οι αρχιτέκτονες του K-Studio ανέλαβαν να μετατρέψουν ένα γωνιακό σπίτι 75 τ.μ. του 19ου αιώνα, σε ένα σύγχρονο και άνετο pied-a-terre. Η ανακαίνιση ήταν μία πρόκληση για τους αρχιτέκτονες, αφού η περιοχή είναι αυστηρά ελεγχόμενη από τις αρμόδιες πολεοδομικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των αυστηρών διατάξεων, για την προστασία της περιοχής, οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο διαμέρισμα με στοιχεία οικειότητας και αίσθημα ηρεμίας.Εντύπωση προκαλεί η χρήση του ξύλου που σε συνδυασμό με τα ουδέτερα χρώματα, τα ψηλά ταβάνια, τους χοντρούς τοίχους, τα σωστά επιλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά, αφήνουν την αίσθηση της συνέχειας, δημιουργώντας θαρρείς μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. 

Η κουζίνα με την τραπεζαρία είναι διακριτικά κρυμμένες πίσω από τις μεγάλες ξύλινες πόρτες που γίνονται το σημείο αναφοράς του μοντέρνου σχεδιασμού. Ο σωστός σχεδιασμός ανέδειξε τα πλεονεκτήματα του διαμερίσματος και εκμεταλλεύτηκε τα διαθέσιμα τετραγωνικά, αποδίδοντας ένα σύγχρονο pied-a-terre (=Μικρό διαμέρισμα που βρίσκεται συνήθως σε μία μεγάλη πόλη, λίγο μακριά από την κύρια κατοικία ενός ατόμου) που διατηρεί την παραδοσιακή κομψότητα και γοητεία και προσφέρει ένα διακριτικά μοντέρνο, ζεστό και ήρεμο περιβάλλον.

Πηγή: k-studio.gr


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...