Ευρυχωρία και λειτουργικότητα σε λίγα τετραγωνικά


Έργο: Bleecker Street Duplex 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Matiz Architecture & Design (MAD)
Αρχιτέκτονες: Juan Matiz, Sara Matiz
Interior Design: Air Projects 
Interior Designer: Nathalie Goris
Εμβαδόν: 75 τ.μ
Περιοχή: Νέα Υόρκη, USA

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Matiz Architecture & Design (MAD), ανέλαβε να ανακαινίσει μία αρχοντική κατοικία που χτίστηκε το 1819 στην προστατευόμενη ιστορική συνοικία West Village της Νέας Υόρκης.Η μικρή μονοκατοικία των περίπου 75 τ.μ., αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Οι αρχιτέκτονες Juan Matiz και Sara Matiz καθαίρεσαν όλους τους προϋπάρχοντες εσωτερικούς τοίχους δημιουργώντας ανοικτούς, φωτεινούς και λειτουργικούς χώρους. Ο επανασχεδιασμός κρύβει με μαεστρία τα λίγα τετραγωνικά, λιγότερα από 35 τ.μ. ανά όροφο, και επιτρέπει στους χώρους να δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι.

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να αναδείξουν τα δομικά στοιχεία της παλιάς κατασκευής και να τους δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο σχεδιασμό. Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία των μελετητών που ήθελε πρωταγωνιστή το καθαρό λευκό, με σημειακές εκρήξεις χρώματος που προέρχονται από επιλεγμένα έργα τέχνης και από διακοσμητικά, κάνει δυσδιάκριτα τα όρια του μικρού χώρου. 

Στο πρώτο επίπεδο τοποθετήθηκαν οι χώροι ημερήσιας διαβίωσης, καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα. Στο δεύτερο επίπεδο αναπτύσσεται το υπνοδωμάτιο, η γκαρνταρόμπα και ένα μεγάλο μπάνιο. Ευρυχωρία και άνεση χαρακτηρίζουν τους χώρους που σε συνδυασμό με την ηρεμία που προσφέρουν τα υλικά και οι υφές, δημιουργούν χώρους άνεσης και ηρεμίας. Στο τελευταίο επίπεδο η δημιουργία ενός roof garden χαρίζει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης για τους ιδιοκτήτες και τους φίλους τους.

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μία νέα εσωτερική σκάλα και την άφησαν να γίνει το σημείο αναφοράς του χώρου. Σε συνεργασία με την interior designer Nathalie Goris, επιλέχθηκαν τα χρώματα, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα διακοσμητικά αντικείμενα, που ολοκληρώνουν μία κομψή, λειτουργική και άνετη μικρή μεζονέτα.

Η διατήρηση παλαιών δομικών στοιχείων όπως τα δοκάρια της οροφής, τα εκτεθειμένα τούβλα και τα ξύλινα δάπεδα, έρχονται σε αντίθεση με σύγχρονα στοιχεία δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον.

Πηγή: airprojects.be, mad-nyc.comΚατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...