Επανασχεδιασμός θερινής κατοικίας στη Μύκονο


Έργο
: Residence in Mykonos I
Αρχιτεκτονικό γραφείο: BLOCK722 architects+
Αρχιτέκτονες: Σωτήρης Τσέργας, Κάτια Μαργαρίτογλου
Εμβαδόν: 300 τ.μ.
Περιοχή: Μύκονος, Κυκλάδες
Φωτογράφος: Γιώργος Κορδάκης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 Architects υπογράφει τον επανασχεδιασμό και την ολική ανακαίνιση της θερινής Μυκονιάτικης κατοικίας με στόχο την δημιουργία ενός λιτού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στα φυσικά υλικά και στα custom-made έπιπλα δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης που ισορροπεί με την έντονη ατμόσφαιρα του νησιού.Η ανακαίνιση της θερινής κατοικίας στη Μύκονο έγινε με τον ολικό επανασχεδιασμό της, δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια, από τη μεγάλη έως τη μικρή κλίμακα. Με δεδομένο την έλλειψη περιοχών χαλάρωσης, έγινε μία προσπάθεια δημιουργίας διαφορετικών χώρων, βιώσιμων για κάθε στιγμή της ημέρας.
 
Ο ξενώνας δίπλα στη θάλασσα ανακαινίστηκε και διευρύνθηκε με ιδιωτική πισίνα και έναν εσωστρεφή σκιασμένο υπαίθριο χώρο με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υπέροχα πρωινά. Το ελληνικό έθιμο της συγκέντρωσης γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι για πολύωρα γεύματα ενισχύθηκε με το εξωτερικό μπάρμπεκιου και το μεγάλο ξύλινο τραπέζι, όπως και με την άνετη τραπεζαρία στο εσωτερικό της κατοικίας.

Στον εσωτερικό χώρο έχει διατηρηθεί ως βάση το καθαρό κυκλαδίτικο λευκό, το οποίο λειτουργεί άψογα σαν καμβάς δίνοντας έμφαση στην υφή των υπόλοιπων υλικών, όπως είναι η τσιμεντοκονία και το ξύλο.

H πλειονότητα των επίπλων είναι custom made design και σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες Σωτήρη Τσέργα και Κάτια Μαργαρίτογλου. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην επιλογή και στη χρήση των υφασμάτων. Τα υφάσματα υπνοδωματίου και μπάνιου επιλέχτηκαν αποκλειστικά από βιολογικό βαμβάκι, ενώ τα χαλιά σχεδιάστηκαν αποκλειστικά από το γραφείο.

Το κεφαλάρι του master bedroom είναι χειροποίητη κατασκευή από Έλληνες τεχνίτες με εμπειρία πάνω στην παραδοσιακή τέχνη της πλέξης με σχοινάκι. Τα φυσικά υλικά και τα γήινα χρώματα κάνουν έντονη την παρουσία τους στο χώρο, δημιουργώντας μία ισορροπημένη αντίθεση με τα πιο αδρά υλικά, όπως το γυαλί και το μέταλλο στις γιγαντιαίες λάμπες επάνω από το τραπέζι. 

Όλα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σχεδιάστηκαν για να αντιστέκονται στο δύσκολο καιρό της Μυκόνου. Η ρουστίκ σκίαση στην αυλή αποτελεί ένα μικρό καταφύγιο από τον ήλιο δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς στην επιφάνεια του δαπέδου.

Πηγή: block722.com


Σημείωση: Στο blog του ιστοτόπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...