Δωρικός επανασχεδιασμός διαμερίσματος του '60 στο Παγκράτι


Έργο: Frames Apartment
Αρχιτεκτονικό γραφείο: ANT Architects
Αρχιτεκτόνισσες: Άννα Καραγιάννη, Έλια Αντονιουδάκη 
Εμβαδόν: 81 τ.μ.
Περιοχή: Παγκράτι, Αττική

Η Άννα Καραγιάννη και η Έλια Αντονιουδάκη του ANT Architects, επανασχεδίασαν ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του '60, που βρίσκεται στο Παγκράτι, με στόχο να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, νεανικό και φιλικό χώρο. Η αρχιτεκτονική της δεκαετίας του '60 με τις κατακερματισμένες κατόψεις, τους μακρύς διαδρόμους και τα κακοφωτισμένα δωμάτια, ήταν εμφανής στο τυπικό διαμέρισμα. Το νεαρό ζευγάρι των ιδιοκτητών ήθελε χώρους ανοικτούς και φωτεινούς, οικείους και σύγχρονους. 

Η ομάδα σχεδιασμού εισήγαγε την ιδέα των «πλαισίων» για να θεμελιώσει το επιχείρημα ότι τα μικρά δωμάτια διαμερισμάτων πρέπει να διαμορφώνουν έναν νέο συνδεδεμένο κύριο χώρο που να προσφέρει τη μέγιστη θέα στο άλσος Παγκρατίου μέσω τριών ανοιγμάτων προς τα δυτικά. Το «καδράρισμα» ενισχύεται από τη βιβλιοθήκη που εκτείνεται σε όλο το μήκος του τοίχου προς το Άλσος, φιλοξενώντας μέρος της μεγάλης συλλογής βιβλίων του ζευγαριού. Οι δύο κολόνες που έμειναν μέσα στον χώρο, μετά από την καθαίρεση του εσωτερικού τοίχου, καθαρίστηκαν από το ασβεστοκονίαμα και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του εσωτερικού. Οι κολόνες και ο κρυφός φωτισμός που τις συνδέει δημιουργούν έναν νοητό διάδρομο που χωρίζει τον κύριο χώρο από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο, παράλληλα λειτουργεί και ως νοητή γραμμή που χωρίζει τον χώρο της εισόδου, την κουζίνα, τον χώρο της τραπεζαρίας και το σαλόνι.Πηγή: ant-arch.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...