Διαμέρισμα με γήινους τόνους και ζεστή ατμόσφαιρα


Έργο: Earthy Tones Apartment 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Normless Architecture Studio & Workplace
Design Team: Σάντρα Καλλιάγρα, Μένη Κουρμπέτη, Γρηγόρης Καλλιός
Περιοχή: Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
Εμβαδόν:  100 τ.μ
Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης

Σε ένα χώρο 100 τ.μ., στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Normless Architecture Studio σχεδίασε ένα σύγχρονο διαμέρισμα τριών δωματίων, με έμφαση στα φυσικά υλικά και τις γήινες αποχρώσεις. Πρόθεση του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να προκύψουν χώροι με καθαρές γραμμές και γήινα χρώματα. Οι φυσικές υφές του ξύλου και της πατητής τσιμεντοκονίας συνδυάζονται αρμονικά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, χωρίς μεγάλες εντάσεις και αντιθέσεις.







Κύρια στοιχεία της διάταξης του χώρου αποτελούν η κυκλική διάρθρωση της κάτοψης περιμετρικά του πυρήνα του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου καθώς και η μεγάλη βεράντα κατά μήκος της κύριας όψης επί της οδού Προξένου Κορομηλά. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότερη διαμόρφωση της κάτοψης, οι χώροι διημέρευσης επιλέχτηκε να τοποθετηθούν στην μπροστινή πλευρά του διαμερίσματος, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο χώρο κουζίνας – τραπεζαρίας – καθιστικού με άμεση πρόσβαση στη μεγάλη βεράντα.
 
Τα δύο παιδικά υπνοδωμάτια και το κοινόχρηστο μπάνιο  χωροθετήθηκαν στη δυτική πλευρά της πίσω όψης της οικοδομής, ενώ η κυρίως κρεβατοκάμαρα με το ensuite wc βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του διαμερίσματος, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ιδιωτικότητα των χώρων.







Σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος κυρίαρχη είναι η χρήση των φυσικών κονιαμάτων, σε τοιχοποιίες, οροφές, δάπεδα και υγρούς χώρους. Η κουζίνα και το island, διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο ενιαίο χώρο μέσω μιας νοητής χάραξης η οποία αποτυπώνεται τόσο στο δάπεδο με την αλλαγή του υλικού, όσο και στην οροφή με την αλλαγή του χρώματος. 

Οι φυσικές υφές του ξύλου και της τσιμεντοκονίας, συνδυάζονται αρμονικά με τις στιλπνές ανοξείδωτες επιφάνειες, τονίζοντας τις λιτές γραμμές και τις φυσικές αποχρώσεις των υλικών. Στο χώρο του καθιστικού και της τραπεζαρίας η τσιμεντοκονία στην οροφή προσδίδει μια πιο ακατέργαστη όψη εμφανούς σκυροδέματος, ενώ το ίδιο κονίαμα επιχρίει το ενιαίο καθιστικό της τραπεζαρίας, το οποίο χρησιμοποιείται και ως έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο για το χώρο του καθιστικού.







Ο σχεδιασμός του καθιστικού ολοκληρώνεται με τη διαμόρφωση μιας ξύλινης διαχωριστικής σύνθεσης μεταξύ του ενιαίου χώρου και του master bedroom. Στη δρύινη αυτή σύνθεση με τις μεταλλικές λεπτομέρειες, ενσωματώνεται η βιβλιοθήκη και η συνεπίπεδη πόρτα του κυρίως υπνοδωματίου. Στο εσωτερικό του master bedroom, σε αντίστοιχη λογική σχεδιασμού, οι ενδιάμεσοι τοίχοι και η πόρτα του ensuite μπάνιου επενδύονται με καθρέφτη, οριοθετώντας ένα γυάλινο box, το οποίο αντανακλά το φυσικό φως και προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Εσωτερικά του box, η πατητή τσιμεντοκονία επικρατεί, επικαλύπτοντας τους τοίχους, το χτιστό νιπτήρα και τον πάγκο.

Στο κοινόχρηστο μπάνιο, αλλά και στα υπόλοιπα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος, τα φυσικά υλικά και οι απλές γραμμές κυριαρχούν και πάλι, ενώ οι δρύινες επιφάνειες και οι μαύρες μεταλλικές λεπτομέρειες ολοκληρώνουν το σχεδιασμό σε όλους τους χώρους.







Πηγή: normless.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...