Διαμέρισμα με αέρα κομψότητας και διακριτικής πολυτέλειας


Έργο: TP Apartament 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Studio Arthur Casas 
Αρχιτέκτονες: Arthur Casas, Marina Werfe
Εμβαδόν: 177 τ.μ.
Περιοχή: Παρίσι, Γαλλία
Φωτογράφος: Filippo Bamberghi

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κομψούς δρόμους του Παρισιού και γειτνιάζει με το Μέγαρο των Ηλυσίων, σχεδιάστηκε από τον Arthur Casas και την Marina Werfe για να εκπληρώσει τις επιθυμίες των κατοίκων - ένα ζευγάρι με δύο παιδιά – για κομψούς, λειτουργικούς, ζεστούς και φιλικούς χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μια άνετη ζωή.Για τους μελετητές του Studio Arthur Casas η μεγαλύτερη πρόκληση του έργου ήταν η σύνδεση τόσο με την ιστορία του κτιρίου όσο και με την ιστορικότητα των γειτονικών κτιρίων. Παράλληλα έπρεπε να ακολουθήσουν τους περιορισμούς που επέβαλλε η αρχική δομή του διαμερίσματος, ως εκ τούτου το διαμέρισμα διατήρησε την αρχική του μορφή με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που υποστηρίζουν έναν σύγχρονο τρόπο ζωής. 

Ο χώρος ημερήσιας διαβίωσης περιλαμβάνει το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Προκειμένου να οριοθετηθεί κάθε περιοχή, τα έπιπλα τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να μπορούν να καθορίσουν τη διάταξη του χώρου. Η μονοχρωματική παλέτα εγγυάται την αισθητική αρμονία αυτού του χώρου.Οι φυσικές ίνες, οι ουδέτεροι τόνοι, το σίδερο και οι υφές ξύλου συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ήρεμους και βαθιά φιλόξενους χώρους. Τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα και οι ασβεστωμένοι τοίχοι έρχονται σε αντίθεση με εστιακά σημεία σκούρου χρώματος, όπως κάποια έπιπλα και τα σκουρόχρωμα ντουλάπια της κουζίνας.

Η μελετημένη και λεπτή σχέση μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών σημείων δημιουργεί μία ισορροπημένη εικόνα που αναδύει μία σοφιστικέ κομψότητα. Εστίες χρώματος εισάγονται στο εσωτερικό μέσω των αυστηρά επιλεγμένων έργων τέχνης.

Έπιπλα και έργα τέχνης επιλέχθηκαν από κοντινά καταστήματα και γκαλερί, ενώ κάποια κομμάτια ειδικού σχεδιασμού κατασκευάστηκαν σε Παρισινά εργαστήρια.

Η αρχοντιά που αποπνέει τόσο η πολυκατοικία όσο και τα γειτονικά της κτίσματα, ο αέρας του Προεδρικού μεγάρου, τα μεγάλα καταστήματα μόδας και οι γκαλερί τέχνης που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, αφήνουν ένα άρωμα διακριτικής πολυτέλειας που οι αρχιτέκτονες με έξυπνο σχεδιασμό και σωστή χρήση υλικών, χρωμάτων και έργων τέχνης κατάφεραν να το μεταφέρουν και στο διαμέρισμα.

Πηγή: arthurcasas.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...