Διακριτικά πολυτελές διαμέρισμα με νεανικό σχεδιασμό και απέραντη θέα


Έργο: Skyline Loft TLV 
Studio: Henkin Shavit Studio
Ομάδα μελέτης: Irit Henkin, Zohar Shavit
Εμβαδόν: 95 τ.μ.
Περιοχή: Τελ Αβιβ, Ισραήλ 

Το Henkin Shavit Studio ανέλαβε το interior design ενός διαμερίσματος 95 τ.μ. που βρίσκεται στον 41ο όροφο ενός από τα ψηλότερα κτίρια στο Τελ Αβίβ. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών άφησε πίσω του την ηρεμία και την άνεση της μονοκατοικίας αναζητώντας την απόλαυση της απέραντης θέας και τον διαρκή διάλογο με την αέναη αλλαγή των καιρικών φαινομένων.Ο αστικός ορίζοντας που κυριαρχείται από ουρανοξύστες που αποκαλύπτονται στο φόντο της θάλασσας και του ουρανού, χρησίμευσε ως έμπνευση για τη σχεδιαστική ιδέα αυτής της αστικής σοφίτας. Η μέρα και η νύχτα, η συννεφιά και το καθάριο φως, η βροχή και οι αστραπές αλλά και η στιγμή που δίνουν την θέση τους στο ουράνιο τόξο, όλα γίνονται μέρος μιας σκηνής που ανοίγεται μπροστά από τις μεγάλες τζαμαρίες.   

Ο γεωμετρικός ορίζοντας των ψηλών σύγχρονων κτιρίων μεταμορφώνεται σε μια γραφική ερμηνεία ντουλαπιών αντανακλώντας τα κτίρια έξω από τις μεγάλες μπαλκονόπορτες. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Irit Henkin και του Zohar Shavit είναι μια γεωμετρική σύνθεση εμπνευσμένη από τα έργα του Mondrian. Τα ντουλάπια, που καταλαμβάνουν όλο τον τοίχο στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης, χρησιμεύουν ως αποθηκευτικός χώρος τόσο για την κουζίνα όσο και για το καθιστικό.Από την είσοδο ακόμη η θέα αρχίζει να ξεδιπλώνεται η μοναδική θέα, η οποία αντικατοπτρίζεται πάνω στους μαύρους καθρέφτες που κρύβουν τους ιδιωτικούς χώρους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ως ανεξάρτητη μονάδα που θυμίζει loft. Ο μεγάλος χώρος του υπνοδωματίου χωρίζεται από ένα χαμηλό διαχωριστικό στοιχείο που δημιουργεί μία θέση εργασίας ενώ παράλληλα κρύβει διακριτικά το κρεβάτι. 

Η ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα σχεδιάστηκε ως ένα λειτουργικό σύνολο που περιλαμβάνει και τον νιπτήρα. Μία γυάλινη πόρτα οδηγεί στο ντουζ, ενώ μια γυάλινη πόρτα διπλής κατεύθυνσης οδηγεί από την ντουζιέρα στο μπάνιο επισκεπτών και έτσι επιτρέπει τη διπλή -δημόσια/ιδιωτική- χρήση του.Το ξύλινο δάπεδο όλου του διαμερίσματος είναι σε σχέδιο ψαροκόκαλο που χαρίζει αριστοκρατικότητα ενώ παράλληλα ενοποιεί όλους τους χώρους. Ακόμη και το κεφαλάρι του κρεβατιού είναι κατασκευασμένο από τα ίδια υλικά και το ίδιο σχέδιο. Λεπτομέρεια που δείχνει την συνέχεια που ήθελαν οι σχεδιαστές. Η μόνη εξαίρεση είναι το ντους όπου χρησιμοποιήθηκαν τιρκουάζ ψηφίδες για να φωτίσουν τον χώρο και να του χαρίσουν μια γενική αίσθηση καθαριότητας. Πηγή: henkinshavit.comΚατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...