Μία όαση από τσιμέντο στην Σεβίλλη.

Η ιδέα ενός εστιατόριου με μοναδικό υλικό το σκυρόδεμα, στους περισσότερους θα φάνταζε κακή και μη ελκυστική. Κρύο, σκληρό και απρόσωπο είναι οι πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό. Η Ισπανική αρχιτεκτονική εταιρεία Lucas y Hernandez-Gil με το project της για το εστιατόριο Casaplata στην Σεβίλλη, ήρθε για να μας αλλάξει γνώμη και να μας βοηθήσει να δούμε αυτό το υλικό με άλλο μάτι.Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης, οι περισσότερες ανακαινίσεις στα μαγαζιά ακολουθούν την πεπατημένη, εμπνευσμένες από το παρελθόν και βασισμένες στην νοσταλγία. Το όραμα όμως της σχεδιαστικής ομάδας ήταν για ένα νέο, φρέσκο χώρο με κλασσικό αλλά στα όρια του φουτουριστικού look που θα ερχόταν σε αντίθεση με το περιβάλλον του, χωρίς να το ''προσβάλει''.

Εμπνευσμένο από τους πίνακες του Ιταλού καλλιτέχνη Giorgio Morandi, οι μορφές ξεχωρίζουν λόγω του χρώματος τους και όχι του μεγέθους.   

Η υλοποίηση της ιδέας έγινε με εκτεταμένη, μπρουταλιστική χρήση σκυροδέματος, εκτεθειμένες σωληνώσεις και μέταλλα σε συνδυασμό με μια παστέλ, σχεδόν θηλυκή, χρωματική παλέτα, απτικά υλικά όπως το βελούδο και το διάτρητο μέταλλο και στρογγυλεμένες μορφές. 
 Οι καθρέφτες σε συνδυασμό με τους φεγγίτες και την ειδικά κατασκευασμένη ψευδοροφή αντανακλούν και πλημμυρίζουν με φυσικό φως κάθε γωνιά του χώρου και κάνουν ακόμα και τα σκληρά industrial στοιχεία να φαντάζουν αέρινα. 
Το αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος μίνιμαλ χώρος γεμάτος αντιθέσης, με πινελιές από το παρελθόν και το μέλλον, που σε καλεί να  τον επεξεργαστείς και να χαλαρώσεις σε κάθε του γωνία.
Tags: Blog


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...