Τα 10 πιο εντυπωσιακά φουτουριστικά κτίρια στον κόσμο

Σαν να είναι βγαλμένα από το μέλλον, εντυπωσιακά και επιβλητικά, στέκουν περήφανα μαγεύοντας κάθε επισκέπτη.

Ο λόγος για τα πιο φουτουριστικά κτίρια που είναι γνωστά για τη μοναδική αρχιτεκτονική τους αξία και ομορφαίνουν τις πόλεις σε όλο τον κόσμο. Όποιος είχε την τύχη να τα συναντήσει μια φορά από κοντά στη ζωή του σίγουρα ένιωσε την έκδηλη μαγεία και την αίγλη τους.

 Εάν λοιπόν πιστεύετε πως τα έχετε δει όλα, αξίζει να ανακαλύψετε τα 10 από τα πιο εκθαμβωτικά φουτουριστικά αρχιτεκτονικά έργα που ξεχωρίζουν.

#1  
Hemispheric Building, City of Arts and Sciences- Balencia,Spain 

Η πόλη των Τεχνών και των Επιστημών αποτελεί ένα πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό συγκρότημα. Το εκκεντρικό δημιούργημα των Santiago Calatrava και Félix με τα υπέροχα «πλωτά κτίρια»  εγκαινιάστηκε το 1998 και προσφέρει αρκετές εναλλακτικές ψυχαγωγίας στον επισκέπτη.#2   Tao Zhu Yin YuanTaipeiTaiwan

Ένα εκπληκτικό  eco - friendly κτίριο με το απόλυτα φουτουριστικό design σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει δυο από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Τα φυτά που αναπτύσσονται γύρω από τη διπλή έλικα 90 μοιρών υπολογίζεται ότι απορροφούν 130 τόνους εκπομπών CO2 κάθε χρόνο.
#3   Public Library- Tianjin, China

Ένα τετράγωνο κτίριο με ομόκεντρα επίπεδα, στο κέντρο του οποίου  βρίσκεται μια γιγάντια φωτεινή σφαίρα, η οποία κάνει το κτίριο να μοιάζει με μάτι, φιλοξενεί 1.2 εκατ. Βιβλία. Το επιβλητικό κτίριο 33.700 τ.μ., σχεδιάστηκε από την εταιρία MVRDV σε συνεργασία με τοπικούς αρχιτέκτονες.

#4   Absolute World Towers – Canada, U.S.A

Δύο πύργοι  150μ και 170 μ, γνωστοί και ως «πύργοι Marilyn Monroe» λόγω του καμπυλωτού σχεδιασμού τους, έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως τα ψηλότερα κτίρια στην Αμερική. Οι ουρανοξύστες  κατασκευάστηκαν από την MAD Architects  και ολοκληρώθηκαν το 2012. #5   Ordos Museum –Ordos, China

Μια εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή  41,00 τ.μ και 6 επιπέδων στεγάζει πλήθος γκαλερί οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες. Με σχήμα που θυμίζει βράχο στη μέση της ερήμου Gobi , το ιδιαίτερο αυτό κτίριο δημιουργήθηκε το 2011 από την Mad Architects.


#6   Burj Al Arab- Dubai, United Arab Emirates

Ο συγκλονιστικός ουρανοξύστης Burj Al Arab, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την WS Atkins PLC. Με περίτεχνο σχήμα ιστίου, αποτελεί  το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο με ύψος 321μ και  56 επίπεδα και στεγάζει το υπερπολυτελές, μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο. 


#7  
The Lotus Building- Wujin,China

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στην Κίνα, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρία Studio 505 το 2013 και αναπαριστά τα τρια στάδια της ανάπτυξης του άνθους του λωτού, από μπουμπούκι έως ώριμο λουλούδι.


Photo credit: studio505


#8   Atomium, Brusells,Belgium

Γνωστό ως "Ο Πύργος του Άιφελ των Βρυξελλών", σχεδιάστηκε από  τους André Waterkeyn και Jean Polak για την Παγκόσμια Έκθεση των Βρυξελλών το 1958 και ανακαινίστηκε το 2004. Εννέα ατσάλινες σφαίρες ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν το «άτομο», 165 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από το πραγματικό.


#9   Markthal,
Rotterdam, Netherlands

Ένα ιδιαίτερο κτίριο 11.000 τ.μ, σε σχήμα πετάλου με τη μεγαλύτερη πρόσοψη στην Ευρώπη,  σχεδιάστηκε από την MVRDV το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2014. Το κτίριο στεγάζει την κλειστή αγορά στο Rotterdam και μεταξύ άλλων διαθέτει 228 διαμερίσματα.Photo Credit: GinoPress


#10   The Supertree Grove at Gardens by the Bay, China

Επιβλητικά τεχνητά δέντρα που φτάνουν έως και τα 50 μ. κοσμούν μια τεράστια αστική όαση. Τα 18 κολοσσιαία supertrees περιβάλλονται από 162.900 ποικιλίες φυτών και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Τα εμβληματικά αυτά κτίρια σχεδιάστηκαν από τηνGrant Associates,  σε συνεργασία με την WilkinsonEyre, Atelier Ten, Atelier One και με τοπικές εταιρίες.Tags: Blog


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...