Επανασχεδιασμός με οδηγό την τέχνη και το βιομηχανικό στυλ


Έργο: 404A
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Belotto Scopel Tanaka Arquitetura
Αρχιτέκτονες: Camille Scopel, Guilherme Belotto, Thiago Tanaka
Εμβαδόν: 120 τ.μ.
Περιοχή: Boa Vista, Curitiba, Βραζιλία
Φωτογράφος: Eduardo Macarios

Οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό και δημιουργικό ζευγάρι με αγάπη στην τέχνη, ζήτησαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Belotto Scopel Tanaka Arquitetura να μετατρέψει το τυπικό διαμέρισμα των 120 τ.μ., σε έναν χώρο μοντέρνο και σύγχρονο με βιομηχανικό στυλ, στον οποίο ήθελαν να αναδειχθεί η προσωπική συλλογή έργων τέχνης που διέθεταν.Το διαμέρισμα παραδόθηκε από τον κατασκευαστή με μόνα χωρίσματα αυτά των μπάνιων, έτσι οι μελετητές είχαν ελευθερία στον επανασχεδιασμό ώστε να αναζητήσουν τις λύσεις εκείνες που θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες των πελατών τους. 

Οι αρχιτέκτονες αφαίρεσαν μέρος του ασβεστοκονιάματος της οροφής για να αποκαλύψουν τη φυσική υφή σκυροδέματος, με το αποτέλεσμα να ενθουσιάζει τους ιδιοκτήτες τόσο πολύ που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υφή σε όλο το διαμέρισμα: στο πάτωμα, στους τοίχους και ακόμη και στα μπάνια.Καθρέπτες ντύνουν ολόκληρους τοίχους ή διάφορα απρόβλεπτα σημεία όπως την πρόσοψη των χαμηλών ντουλαπιών της κουζίνας. Οι αντικατοπτρισμοί δημιουργούν οπτικά παιχνίδια, μεγαλώνουν το βάθος, κρύβουν ατέλειες, καταστρέφουν τα όρια και αλλάζουν τα μεγέθη. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία αξιοποίησαν οι μελετητές με την χρήση του.   
  
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο σαλόνι είναι ο χρηστικός όγκος που βρίσκεται δίπλα στην ανοικτή κουζίνα και είναι κατασκευασμένος από χάλυβα corten και περιλαμβάνει το W.C. και ντουλάπια. Αποθηκευτικός χώρος δημιουργήθηκε και στην είσοδο του διαμερίσματος, οι τοίχοι του οποίου καλύφθηκαν με καθρέπτες.

Βελτιστοποίηση έγινε και στον διάδρομο που οδηγεί προς τα υπνοδωμάτια, το πλάτος του οποίου επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα γραφείο, τόσο απαραίτητο για τις σημερινές συνθήκες εργασίας.Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν επίσης κλασικά έπιπλα όπως το τραπέζι TULIP Elliptical Dining table του Eero Saarinen, την καρέκλα LCW του Eames και την πολυθρόνα FDC1 του Flavio de Carvalho. Έπιπλα και κατασκευές ειδικού σχεδιασμού ολοκληρώνουν την επίπλωση. 

Από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του ζευγαριού, ο πίνακας του βραζιλιάνου καλλιτέχνη André Azevedo, τοποθετήθηκε στον τοίχο της τραπεζαρίας, συμβάλλοντας με την παρουσία του στην δυναμική εικόνα του χώρου. 

Πηγή: bstarquitetura.com


Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...