Ανακαίνιση διώροφης κατοικίας


Έργο: The Atrium House
Αρχιτεκτονικό γραφείο: gnb architects
Ομάδα μελέτης: Ανδρέας Γιοβάνος, Μαρία Βλάχου, Αλίκη Αγγελίδη, Χαρά Βενετσάνακη
Αρχιτεκτονική τοπίου: gnb architects
Περιοχή: Μύκονος, Κυκλάδες
Φωτογράφος: Αντώνης Γιαμούρης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο gnb architects ανέλαβε την ανακαίνιση της διώροφης κατοικίας, που βρίσκεται στην Μύκονο, και τον επανασχεδιασμό του υπαίθριου χώρου της. Η μελέτη είχε ως αφετηρία σχεδιασμού την ανάγκη ένταξης της κατοικίας στο περιβάλλον, με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και ταυτοχρόνως με σκοπό να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές της ανάγκες.

Βασική συνθετική αρχή ήταν ο επανασχεδιασμός της κατοικίας έτσι ώστε οι χώροι να συνδεθούν με εσωτερικές κινήσεις, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας μικρής εσωτερικής αυλής στην αρχική θέση της δεξαμενής συλλογής όμβριων υδάτων. Αυτό το μικρό αίθριο στον πυρήνα της σύνθεσης γίνεται σημείο αναφοράς της κατοικίας, ενώ διοχετεύει με φως το εσωτερικό των χώρων που διαρθρώνονται περιμετρικά του, αλλά προσφέρει και φυσικό εξαερισμό και δροσισμό σε αυτούς. 

Όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση, οι προτεινόμενοι χώροι έχουν αναφορές στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η οποία εδώ αποδίδεται με σύγχρονες γραμμές. Οι τοίχοι καλύπτονται με λευκό χρώμα, ενώ τα δάπεδα με κεραμικά πλακίδια μεγάλων διαστάσεων σε ανοιχτό γκρι χρώμα. Ένα ακόμη βασικό υλικό είναι το ξύλο σε φυσική απόχρωση, που χρησιμοποιείται κυρίως σε custom κατασκευές επίπλων και επενδύσεις τοίχων.

Η κατοικία αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους διημέρευσης και τρία υπνοδωμάτια master bedrooms με en suite λουτρό στο ισόγειο, ενώ στον όροφο βρίσκεται ένα ανεξάρτητο studio με καθιστικό, υπνοδωμάτιο και λουτρό, που συνδέεται με την κύρια κατοικία μέσω εσωτερικής κλίμακας. 

Οι κοινόχρηστοι χώροι διημέρευσης περιλαμβάνουν χώρο καθιστικού, κουζίνα και τραπεζαρία που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το αίθριο και φωτίζονται από αυτό, ενώ σε συνέχεια αυτών βρίσκεται ημιυπαίθριος χώρος bbq και τραπεζαρίας, με θέα προς την πισίνα και το pool bar.

Πηγή: gnb-architects.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...