Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Γλυφάδα


Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Γλυφάδα 
Αρχιτέκτων: Αθηνά Σαλλάμ
Εμβαδόν: 90 τ.μ.
Περιοχή: Γλυφάδα, Αττική
Αρχιτεκτονική μελέτη & Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Φωτογράφος: Νίκος Παπαγεωργίου

Η αρχιτέκτων Αθηνά Σαλλάμ και η εταιρεία ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ υπογράφουν την ριζική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 90 τ.μ. που βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας. Η μελέτη έγινε με στόχο να δώσει μια ξεχωριστή εμπειρία κατοίκησης στους επισκέπτες αφού το διαμέρισμα προορίζεται για βραχυχρόνια μίσθωση.Ο νέος χώρος εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες για ποιοτική αστική διαβίωση, συνδυάζοντας τις παροχές μιας μόνιμης κατοικίας με την αίσθηση της χαλάρωσης μιας εξοχικής. Έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση της αρμονικής σύνθεσης της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με τη λειτουργικότητα του χώρου. 

Στη νέα αρχιτεκτονική πρόταση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενοποίηση της κουζίνας και του καθιστικού, καθώς επίσης και στην εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση του υφιστάμενου λουτρού, μέσα από τη νέα του διάταξη. Σύγχρονα υλικά, κρυφοί φωτισμοί και καθαρές γραμμές, αποσκοπούν στη δημιουργία ενός χώρου που σε άλλη περίπτωση θα χαρακτήριζε μία μόνιμη ιδιωτική κατοικία υψηλών προδιαγραφών.

Στον χώρο ημερήσιας διαβίωσης με τα μεγάλα ανοίγματα, η τραπεζαρία βρήκε την θέση της μπροστά στο τζάκι με το λιτό καθιστικό από την άλλη πλευρά του μακρόστενου δωματίου. Η μοντέρνα κουζίνα ολοκληρώνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού. Δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα αρκετά μικρότερο, μαζί με ένα σύγχρονο μπάνιο ολοκληρώνουν τα 90 τ.μ.

Το ξύλινο δάπεδο ενοποιεί τους χώρους με το λευκό χρώμα που αντανακλά το φως δείχνει τους χώρους μεγαλύτερους. Η Αθηνά Σαλλάμ, που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος, κινήθηκε με στόχο την δημιουργία ενός ευχάριστου, οικείου και λειτουργικού περιβάλλοντος.   Πηγή: epikyklos.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...