Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Φιλοθέη


Έργο: Apartment renovation in Filothei 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Barault Architects
Αρχιτέκτονες: Λούις Μπαρώ, Ελισάνια Μιχαλοπούλου, Αλίκη Σιγάλα
Project Manager: Αναστάσιος Σταυρόπουλος
Περιοχή: Φιλοθέη, Αττική
Φωτογράφος: Γιώργης Γερόλυμπος

Συνδυάζοντας στοιχεία σύγχρονου σχεδιασμού με τη χρήση μίας ευρείας παλέτας υλικών και υφών, η σχεδιαστική ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Barault Architects επιχειρεί να αναδιοργανώσει και να επανασχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους ενός διαμερίσματος στη ΦιλοθέηΗ επίμονη και συνεχής έρευνα των επιθυμητών συνδυασμών υλικών και επιλύσεων οικοδομικών λεπτομερειών, αναδεικνύουν την προσήλωση στην τεχνική αρτιότητα και στην αναζήτηση τολμηρών αισθητικών επιλογών.

Η χρήση ουδέτερων χρωματικών τόνων σε συνδυασμό με την αδρή εικόνα του δαπέδου από παλαιωμένη δρυ συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό, για την ανάδειξη του φάσματος υλικών με πιο χαρακτηριστική παρουσία όπως οι σκουρόχρωμες ξύλινες επενδύσεις και η χρήση μαρμαρεπενδύσεων σε διάφορους χώρους. Διαφορετικές φωτιστικές πηγές, από στοιχεία γραμμικού κρυφού φωτισμού και φωτιστικών δέσμης, μέχρι επιδαπέδια φωτιστικά επιτρέπουν την επιλογή πολλών φωτιστικών σεναρίων με τη δημιουργία της αντίστοιχης ατμόσφαιρας. Στον χώρο εισόδου, το κομβικό σύστημα δομικών στοιχείων, αναδεικνύεται με την επάλειψη ειδικού τσιμεντοειδούς υλικού με εμφανή αδρανή μικρής κοκκομετρίας και συνυπάρχει με τις επιφάνειες επένδυσης σκουρόχρωμου καπλαμά δρυός, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας.

Στους χώρους του καθιστικού και της τραπεζαρίας η βιομηχανικού σχεδιασμού, σιδερένια βιβλιοθήκη σε αντιδιαστολή με την ανοξείδωτη αρθρωτή σύνθετη κατασκευή συνδιαλέγονται και τονίζουν την αγάπη των ιδιοκτητών για το διάβασμα, ενώ οι δύο γειτνιάζουσες ζώνες καθιστικού, συνθέτουν ένα ισορροπημένο αισθητικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά στοιχεία της τραπεζαρίας αποτελούν το απέριττο γυάλινο τραπέζι, με τις δερμάτινες καρέκλες και το πολύχρωμο κρεμαστό φωτιστικό. Στο χώρο της κουζίνας ο συνδυασμός του ξύλινου δαπέδου με τα σκούρα κρυστάλλινα στοιχεία, τις επιφάνειες με επένδυση καπλαμά δρυός και τα σκούρα λακαριστά ερμάρια συνθέτουν ένα ετερογενές αλλά αρμονικό αποτέλεσμα. Στον προθάλαμο του βασικού υπνοδωματίου, η ζώνη ιματιοθηκών με τα σκούρα κρυστάλλινα εσωτερικά φωτιζόμενα φύλλα λειτουργεί σε αντίστιξη με τον κυρίως χώρο του δωματίου, όπου κυριαρχούν ουδέτεροι ήπιοι τόνοι και απουσιάζουν έντονα χρώματα και στοιχεία οπτικής έξαρσης. Στο βασικό λουτρό, η εκτενής χρήση μαρμάρου Τήνου, σε συνδυασμό με τις μεγάλες επιφάνειες γυαλιού και καθρέπτη, διαμορφώνουν ένα επιβλητικό δραματικό πεδίο αντανακλάσεων και φωτοσκιάσεων, όπου αναδεικνύονται λεπτομέρειες όπως τα βουρτσιστό μπρούτζινο φινίρισμα των ειδών κρουνοποιίας. 

Αντίθετα, στο παιδικό μπάνιο τα πλακίδια ουδέτερου χρωματισμού δημιουργούν τον καμβά ούτως ώστε τα έντονα κίτρινα και μπλε στοιχεία να προσδώσουν έναν πιο ιδιαίτερο χαρούμενο τόνο. Στο WC των ξένων, οι επενδύσεις μαύρης λαμαρίνας συνυπάρχουν με επιφάνειες τσιμεντοκονίας στους τοίχους και συμβάλλουν στην ανάδειξη του νιπτήρα από κόκκινο μάρμαρο Επιδαύρου. Πηγή: barault.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο blog του ιστότοπου της INFOCASA, κάθε Σάββατο, θα σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη κατοικία, που δεν αποτελεί πρόταση αγοράς αλλά εκφράζει την αισθητική μας και ελπίζουμε και την δική σας. Μία κατοικία που μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κάνει να ονειρευτείτε ή να σας προσφέρει μικρές ή μεγάλες λύσεις διακόσμησης. Ένα σπίτι που θα προσπερνά πάντα το μέγεθος, την περιοχή, το κόστος κατασκευής ή ανακαίνισης και θα εστιάζει στην άνεση, την λειτουργικότητα, την αισθητική.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...