Πολυτελής και φινετσάτη μονοκατοικία με διάσημα graffiti


Έργο: 136_House_WW 
Αρχιτεκτονικό γραφείο: K2A
K2A Team: Stéphane Kervyn, Federico Alegria, Geoffroy Matthys,Oana Crainic
Decoration: Permis de Construire
Εμβαδόν: +/-500 τ.μ.
Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Landscape: Denis Dujardin & K2A
Graffiti: Ted Nomad
Φωτογράφοι: Nicolas Schimp, Oana Crainic, michel figuet photographe

Την συνένωση, επέκταση και ανακαίνιση δύο παλαιών κατοικιών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο K2A, μαζί με την εταιρεία Permis de Construire, στον ιδιοκτήτη της οποίας ανήκει η κατοικία.

Στο διάσημο και ζωντανό κομμάτι της πόλης υπήρχαν δύο πολύ στενά σπίτια που βρίσκονταν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μίσθωνε χωρίς επιλογή ή κριτήρια, μεμονωμένα δωμάτια σε φοιτητές που χρειάζονταν απεγνωσμένα φθηνά καταλύματα.

Ως εκ τούτου οι χώροι ήταν ελάχιστά ή καθόλου συντηρημένοι, οι εγκαταστάσεις θέρμανσης, ύδρευσης και ηλεκτρικής ενέργειας ήταν παλιές και έχρηζαν άμεσης αντικατάστασης, ενώ κάποια δωμάτια που ήταν το υπόγειο είχαν κακό φωτισμό και αερισμό. 

Η συνένωση των δύο σπιτιών και η δημιουργία μίας νέας και μοντέρνας κατοικίας με σύγχρονη σχεδίαση, που θα αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα με συνολικό εμβαδόν 500 τ.μ., ήταν το ζητούμενο. 

Οι αρχιτέκτονες Stéphane Kervyn και Federico Alegria σεβόμενοι την τυπολογία των υφιστάμενων κτιρίων και αξιοποιώντας στο έπακρο το νέο πλάτος, σχεδίασαν γενναιόδωρους και φωτεινούς χώρους.Η κατοικία ανήκει σε μια σειρά παρόμοιων κατοικιών, με την πρόσθια πρόσοψη να είναι κατασκευασμένη από τούβλα του 19ου αιώνα που αποκαταστάθηκαν προσεκτικά, έτσι ώστε να δείχνει ανέπαφη.

Ωστόσο, η μεγάλη πίσω πρόσοψη με τον νότιο προσανατολισμό, άνοιξε εντελώς προς τον προσεκτικά σχεδιασμένο κήπο. Ευχάριστη έκπληξη προκαλούν τα graffiti του Ted Nomad, τόσο στον κήπο, όσο και μέσα στο σπίτι.Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας Arnaud Masson που ανέλαβε προσωπικά το interior design, έπαιξε με γήινα χρώματα και φυσικά υλικά δημιουργώντας χώρους που αποπνέουν πολυτέλεια, αριστοκρατικότητα, φινέτσα, ζεστασιά και ηρεμία, ενώ η τέχνη κάνει παντού την εμφάνισή της. 
 
Ο διάσημος Γάλλος street art καλλιτέχνης Ted Nomad που ανέλαβε την δημιουργία των graffiti’s, τόσο εντός της κατοικίας όσο και στον τοίχο της αυλής, επικεντρώνει το βλέμμα των ανθρώπων απέναντι σε κοινωνικά φαινόμενα που προκαλούν.Πηγή: k2a.beΚατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...