Blog
Η αρχιτεκτονική ομάδα του Studio Omerta, ξέρει να κλέβει τις εντυπώσεις από την είσοδο ενός χώρου, είτε αυτός είναι επαγγελματικός είτε ιδιωτικός. Εστιάζει στα δυνατά στοιχεία του και αν δεν υπάρχουν, απλώς τα δημιουργεί μέσα από μελέτη, φαντασία και ευρηματικότητα. Αυτό έκανε και σε αυτήν την εκπληκτική μονοκατοικία.

Η βασική ιδέα του έργου ήταν η εφαρμογή των αρχών του εξοχικού σπιτιού σε έναν αστικό διαμέρισμα που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και στεγάζει μια οικογένεια έξι ατόμων. Ως εκ τούτου, η σχεδιαστική πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Normless Studio περιλαμβάνει πολλούς μικρούς και λειτουργικούς χώρους για κάθε μέλος της οικογένειας και άνετους χώρους ημερήσιας διαβίωσης που ενθαρρύνουν τις κοινές οικιακές δραστηριότητες.

Οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, συνιδρυτές τους βραβευμένου γραφείου Kokkinou + Kourkoulas architects, σχεδίασαν μία μεγάλη κατοικία στην περιοχή των Λεγρενών. Η πέτρα, ο σοβάς, το ξύλο και το μέταλλο είναι τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι μελετητές, για να ολοκληρώσουν μία κατοικία με γραμμική φόρμα και αρχέγονη μορφή. 

Στο Έξω Νύφι, ένα εγκαταλειμμένο παραδοσιακό οικισμό της Ανατολικής Μάνης με πύργους και πετρόκτιστες κατοικίες, το αρχιτεκτονικό γραφείο Z-level Architecture, ανέλαβε να ανακατασκευάσει ένα παραδοσιακό πυργόσπιτο. Το εγκαταλελειμμένο διώροφο πέτρινο κτίριο, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, ανακατασκευάστηκε ως μία περιβαντολλογικά φιλική κατοικία, χτισμένη με τη χρήση τοπικών υλικών και τεχνικών που αποδεικνύουν τον απεριόριστο σεβασμό προς την τοπική αρχιτεκτονική και ιστορία της περιοχής.

Το σαλέ, την ανακαίνιση του οποίου ανέλαβε το γραφείο 360 conceptdesignstudio,   βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στην πλαγιά του Παρνασσού και έχει μοναδική θέα στο χωριό της Αράχωβας και στην υπέροχη κοιλάδα των Δελφών.

Η απλότητα της μικρής πέτρινης κατοικίας, που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Έλενα Καπομπασοπούλου και Αχιλλέας Κακκαβάς, απελευθερώνει τους ενοίκους από τα επουσιώδη και τους οδηγεί στην ανακάλυψη των ουσιωδών, θυμίζοντας μας την ρήση του Ιπποκράτη: Παν το πολύ τη φύσει πολέμιον (μτφρ: οτιδήποτε υπερβολικό είναι αντίθετο στη φύση).

Η τριώροφη κατοικία βρίσκεται σε συγκρότημα αυτόνομων κατοικιών, στο Κεφαλάρι, μέσα σε ένα ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της, που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου KORDAS Architects, βασίζεται στο συνδυασμό της αφαιρετικής προσέγγισης και των καθαρών γεωμετριών, με στοιχεία οικειοποιήσιμου και φιλόξενου χώρου.

Ένα ιδιαίτερο διαμέρισμα που ξεχωρίζει για την σύγχρονη σχεδίαση και την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια του ανακαινίστηκε από την Dezone Archi+. Το διαμέρισμα του 2ου ορόφου βρίσκεται στην καρδιά της πιο όμορφης τοποθεσίας της Αθηναϊκής Ριβιέρας και έχει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, έναν τόπο με απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

Το μικρό διαμέρισμα των 40 τ.μ. απέκτησε εσωστρεφή σχεδιασμό με έντονα, θαλασσινά χρώματα και γήινα υλικά. Είναι άνετο, ευχάριστο, λειτουργικό, νεανικό και σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της so artistic κατοικίας είναι ότι το σκηνικό με τα έργα τέχνης και τα αντικείμενα αλλάζει συνεχώς, όμως η μελέτη της διαρρύθμισης κρατάει πάντα σαφώς διαχωρισμένες τις ενότητες του σπιτιού και προσδίδει μία τάξη στην καδραρισμένη εικόνα του φακού ενός φωτογράφου.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...