Blog
Ο αρχιτέκτων Γιώργος Μουστρούφης του αρχιτεκτονικο γραφείού Moustroufis architects, υπογράφει την ανακατασκευή της κατοικίας και την διώροφη προσθήκη με υπόγειο, που έγινε σε οικόπεδο στο Ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Το διαμέρισμα, που σχεδίασε η βραβευμένη αρχιτέκτων Ρούλα Κοτσιλάτη, βρίσκεται στην Κηφισιά και είναι μια αντανάκλαση ενός εκλεκτικού συνδυασμού σύγχρονης σχεδίασης και ανάδειξης των αντικών της ιδιοκτήτριας.

Το έργο, που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Cadu architects, αφορά στην αποκατάσταση του ισογείου διαμερίσματος σε διώροφο διατηρητέο εκλεκτικιστικό κτίριο στο Κουκάκι και στη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα για βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

Ο Γιώργος Αναγνωστέλλης του αρχιτεκτονικού γραφείου Agarch+ architects, ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν ισόγειο χώρο με στόχο να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις διαβίωσης και ενός νέου επιστήμονα.

Ακριβώς στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου επί της οδού Αθηνάς, που στο παρελθόν ήταν κλωστοϋφαντουργικό εργαστήριο, ο αρχιτέκτων Κωνσταντίνος Πίττας οραματίστηκε και σχεδίασε ένα σύγχρονο loft.

Η Ναταλία Κοκοσαλάκη και η Ειρήνη Μαυρούκα δημιούργησαν ένα διαμέρισμα που δείχνει να δραπετεύει από το αστικό περιβάλλον, αποκτώντας ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, τη λιτότητα και τη μοναδικότητα των ελληνικών κυκλαδίτικων νησιών

Ο Θόδωρος Χαδιώς και η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Chadios Architects, δημιούργησαν ένα νεανικό και γεμάτο χρώμα χώρο, που βρίσκεται στον 5ο όροφο μιας τυπικής πολυκατοικίας του 1964, στην περιοχή του Χίλτον.

Η μεταπολεμική διώροφη μονοκατοικία των περίπου 100 τ.μ., βρίσκεται στην περιοχή του Θησείου και έχει την τύχη, η πίσω πλευρά του α’ ορόφου να βλέπει την Ακρόπολη. Αυτό ήταν και το στοιχείο που έκανε τους σημερινούς ιδιοκτήτες να αγοράσουν το ακίνητο. Η ανάθεση του έργου έγινε στον βραβευμένο αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, ο οποίος κλιθηκε να σχεδιάσει μία κατοικία σύγχρονη, που θα εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την θέα.

Η εξοχική κατοικία, που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Χρυσή Τομή Collective Architecture, βρίσκεται στην περιοχή της Κυπαρισσίας, σε θέση κατάφυτη και με έντονο ανάγλυφο. Η ηρεμία της φύσης και η θέα προς το παραδοσιακό εκκλησάκι προσφέρουν τη χαλάρωση που επιζητά κανείς από μια εξοχική κατοικία.

Η ιδέα ενός εστιατόριου με μοναδικό υλικό το σκυρόδεμα, στους περισσότερους θα φάνταζε κακή και μη ελκυστική. Μία Ισπανική αρχιτεκτονική εταιρεία όμως ήρθε για να μας αλλάξει γνώμη.

Μια μικρή συλλογή ως υπενθύμιση πως μερικές φορές ακόμα και οι πιο απλές γεωμετρικές μορφές, με την βοήθεια του χρώματος, μπορούν να μετατραπούν σε εντυπωσιακά δομικά στοιχεία δημιουργώντας θεαματικά αποτελέσματα.

Σαν να είναι βγαλμένα από το μέλλον, εντυπωσιακά και επιβλητικά, στέκουν περήφανα μαγεύοντας κάθε επισκέπτη.

Ο λόγος για τα πιο φουτουριστικά κτίρια που είναι γνωστά για τη μοναδική αρχιτεκτονική τους αξία και ομορφαίνουν τις πόλεις σε όλο τον κόσμο. Όποιος είχε την τύχη να τα συναντήσει μια φορά από κοντά στη ζωή του σίγουρα ένιωσε την έκδηλη μαγεία και την αίγλη τους.

 Εάν λοιπόν πιστεύετε πως τα έχετε δει όλα, αξίζει να ανακαλύψετε τα 10 από τα πιο εκθαμβωτικά φουτουριστικά αρχιτεκτονικά έργα που ξεχωρίζουν.


Golden Visa offers the opportunity for a free pass to 26 Schengen countries in Europe, without any additional requirement. Greece is the most competitive among the European countries that offer the opportunity to acquire the Golden Visa. Invest on a property in Greece for a minimum value of € 250.000 and become an EU resident.

 


Ένα μικρό σπίτι είναι cozy, φιλόξενο και αποπνέει οικειότητα και ιδιαίτερη γοητεία. Η διακόσμησή του ωστόσο, αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, μιας και ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος, ενώ όσα χρειάζεται αυτός που κατοικεί σε αυτόν είναι  συνήθως πολλά και ογκώδη.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν διάφορα tricks διακόσμησης που μπορούν να κάνουν ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο και δίνουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης του χώρου με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο κάθε τετραγωνικό.  

 Εάν λοιπόν σκέφτεστε να αλλάξετε σπίτι λόγω έλλειψης χώρου, οι παρακάτω λύσεις θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.


 


Κολωνάκι- Μια από τις πιο κοσμικές, αριστοκρατικές και all time classic περιοχές της Αθήνας με έντονο daylife και νυχτερινή ζωή, υπόσχεται να μην σας απογοητεύσει ποτέ όσες φορές και αν την επισκεφθείτε.
Γοητευτικό και ζωντανό, το Κολωνάκι αποτελεί σημείο συνάντησης κάθε bon viveur! Στην κοσμοπολίτικη συνοικία της Αθήνας θα βρει κανείς όχι μόνο επώνυμες και διάσημες προσωπικότητες όπως υπουργοί, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες αλλά και άτομα όλων των ηλικιών που αναζητούν την ποιοτική διασκέδαση. Εάν λοιπόν ο δρόμος σας φέρει προς τη γειτονιά που απλώνεται κάτω από τον ίσκιο του Λυκαβηττού, ένα είναι σίγουρο… οι επιλογές είναι αμέτρητες και έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε σας προτίμηση!
Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...