Blog
Δύο νέοι αρχιτέκτονες, του αρχιτεκτονικού γραφείου Replus Design Bureau, αποφάσισαν να μετατρέψουν ένα πολύ παλιό διαμέρισμα 35 τ.μ., σε ένα νεανικό χώρο που θα προβάλει τον σύγχρονο τρόπο ζωής τους και θα χαρίζει μία μποέμικη και χαλαρή διάθεση.


Η αρχιτέκτων Αθηνά Σαλλάμ, που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του διαμερίσματος των 90 τ.μ. που βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας, κινήθηκε με στόχο την δημιουργία ενός ευχάριστου, οικείου και λειτουργικού περιβάλλοντος.

Η έννοια minimal δεν ταιριάζει στον πληθωρικό και δημιουργικό Λάκη Γαβαλά. Η πρωτοποριακή του σκέψη σε συνδυασμό με τον σχεδιαστικό μαξιμαλισμό, τα έντονα χρώματα και τα φίνα υλικά είναι μερικά από τα στοιχεία που καθόρισαν την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της μόδας. Ο interior designer Μίλτος Κοντογιάννης που επανασχεδίασε το διαμέρισμα του, στηρίχθηκε πάνω σε όλα όσα απαρτίζουν την μοναδική του προσωπικότητα ώστε να δημιουργήσει έναν χώρο ιδιαίτερο, ξεχωριστό και γεμάτο τέχνη.

Οι μελετητές του γραφείου Hiboux Architecture εμπνεύστηκαν από τις στρογγυλές κατοικίες των βοσκών της Λευκαδίτικης υπαίθρου και σχεδίασαν μία κατοικία με πέντε ξενώνες ως ένα σύμπλεγμα από διάσπαρτους θολωτούς κτιριακούς όγκους. Η κατοικία διαθέτει μαγευτική θέα στην θάλασσα και στην ύπαιθρο του Μεγανησίου.

Στην διάσημη, για την κοινωνική της ζωή παραλία Ipanema το πολυβραβευμένο Studio Arthur Casas επανασχεδίασε ένα διαμέρισμα με μαγευτική θέα 360º, που ο πρώτος επιθετικός προσδιορισμός που έρχεται στο μυαλό μας είναι "ονειρεμένο"

Σε ένα χώρο 100 τ.μ., στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Normless Architecture Studio σχεδίασε ένα σύγχρονο διαμέρισμα τριών δωματίων, με έμφαση στα φυσικά υλικά και τις γήινες αποχρώσεις. Πρόθεση του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να προκύψουν χώροι με καθαρές γραμμές και γήινα χρώματα.

Ο Πολωνός interior designer Jan Sikora που επανασχεδίασε το διαμέρισμα, το άφησε επιδέξια να σχοινοβατεί ανάμεσα στην φρεσκάδα και τον δυναμισμό ενός loft και στην εκλεπτυσμένη κομψότητα ενός αστικού διαμερίσματος με εκλεκτική διακόσμηση.

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κομψούς δρόμους του Παρισιού και γειτνιάζει με το Μέγαρο των Ηλυσίων, σχεδιάστηκε από τον Arthur Casas και την Marina Werfe για να εκπληρώσει τις επιθυμίες των κατοίκων για κομψούς, λειτουργικούς, ζεστούς και φιλικούς χώρους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μια άνετη ζωή. 

Χτισμένο στη γραφική περιοχή του Ημεροβιγλίου, ο απώτερος στόχος είναι να αναδημιουργηθεί η μυστηριακή ενέργεια της Σαντορίνης. Βασική επιδίωξη του πολυβραβευμένου γραφείου NOUS κατά τον σχεδιασμό του κτιρίου ήταν η επίτευξη ενός αρμονικού κτιριακού συνόλου που με την ολοκλήρωσή του δεν θα διατάρασσε την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που αποπνέει η ανεμπόδιστη θέα του στο Αιγαίο.



Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...