Blog
Η μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου gnb architects αφορά τη δημιουργία μίας κατοικίας στην Κέα που σχεδιάστηκε με στόχο να εκμεταλλεύεται την θέα προς την θάλασσα που ανοίγεται μπροστά της, να εντάσσεται αρμονικά στις γραμμές του τοπίου και ταυτόχρονα να τηρεί τους αυστηρούς πολεοδομικούς όρους, οι οποίοι καθόρισαν πολλές σχεδιαστικές αποφάσεις.

Ζευγάρι αρχιτεκτόνων και οι δύο, πολυταξιδεμένοι και με την αύρα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να τους ακολουθεί, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αίγινα. Ο γνωστός γλύπτης του Δρομέα Κώστας Βαρώτσoς και η αρχιτέκτων Νέλλη Σφακιανάκη, διάλεξαν την κορυφή ενός λόφου κοντά στην πόλη της Αίγινας για να κτίσουν το σπίτι τους.

Στην περιοχή Σάντα Μαρία που βρίσκεται στη Βόρειο Ανατολική πλευρά της Πάρου με θέα τη Νάξο, οι αρχιτέκτονες του γραφείου GEM Architects ανέλαβαν την μετατροπή υπάρχοντος μικρού ξενοδοχείου σε σύγχρονη κατοικία με minimal σχεδιαστική γραφή.

Ένας από τους διάσπαρτους πέτρινους στάβλους στην ύπαιθρο της Τήνου, ανακαινίστηκε από τον Ιωάννη Εξάρχου, μέσα στο πλαίσιο μίας μεγαλύτερης μελέτης, σχετικά με το πως μπορεί να αποκατασταθεί μία εγκαταλελειμμένη κτιριακή δομή. Ο αρχιτέκτων απέδειξε πως μπορεί ένα ερειπωμένο κτίριο να αποκατασταθεί, χωρίς υψηλό κόστος, διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία.


Η μινιμαλιστική μονοκατοικία, που σχεδιάστηκε από το studio SS.MM Design, βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη μια παραθαλάσσια προαστιακή περιοχή λίγο έξω από την Αθήνα και απολαμβάνει την ανοικτή θέα προς την θάλασσα. 


Σε μια ήσυχη, απομακρυσμένη πλαγιά της Ίου και μακριά από τη θάλασσα, ζητήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο gfra architecture να σχεδιάσει μια εξοχική κατοικία για ένα ζευγάρι. Η πρόθεση ήταν απλή: το σπίτι να αποτελεί τον απόλυτο χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης, προσφέροντας επαφή με τη φύση του νησιού και στοχεύοντας στην ανεμπόδιστη θέα. Γυαλί, χάλυβας, ξύλο και νερό είναι τα τέσσερα στοιχεία με τα οποία χρησιμοποίησαν οι αρχιτέκτονες Αριστομένης και Γιώργος Βαρουδάκης για να ολοκληρώσουν μία εξοχική κατοικία με minimal σχεδιασμό που αναζητά τα όρια της διακριτικής πολυτέλειας, αλλά διατηρεί την ελαφρότητα και ηρεμία που αναζητάμε από τις κατοικίες των διακοπών.

Οι αρχιτέκτονες του studio Gem architects, σχεδίασαν στην Νάουσα της Πάρου, μία μινιμαλιστική εξοχική κατοικία, που εμπνέεται από την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, χωρίς όμως και να την αντιγράφει. Το παιχνίδι των όγκων και των φωτοσκιάσεων, οι διάδρομοι και οι οπτικές φυγές, το στοιχείο του νερού και η απλότητα του λευκού, δημιουργούν έναν ιδιαίτερο μικρόκοσμο που προσφέρει υψηλή ποιότητα διαβίωσης.

Ένα ερειπωμένο μαντρί στη μέση του πουθενά της Σεριφιώτικης υπαίθρου, με ανεμπόδιστη πανοραμική θέα προς τον Άγιο Σώστη, τη Χώρα και την απομονωμένη παραλία Λία, ανακαινίστηκε από τον Γιώργο Ζαφειρίου και τον Μανώλη Παντελιδάκη, διατηρώντας όλα τα αυθεντικά στοιχεία της παραδοσιακής αγροικίας.

Το design team του K-Studio σχεδίασε μία ιδιαίτερη εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Αλεομάνδρα της Μυκόνου. Η Villa Mandra, καλά προφυλαγμένη από αδιάκριτα μάτια, βλέπει κατευθείαν στην θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα της Δήλου.Κατηγορία

Εισαγωγή Περιοχών

Τιμή (€)

Εμβαδόν

Loading...